INHOUDSOPGAVE

Dit is misschien wel de meest belangrijke stap om te beginnen met PrismaNote.

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Winkelinstellingen’.

Vul hier alle gegevens in om het systeem goed te kunnen gebruiken.

Winkelgegevens

Deze gegevens worden ook automatisch in e-mails verstuurd en op de bon geprint.

De meeste informatie is voor de hand liggend, maar sommigen hebben iets meer uitleg nodig, zoals het e-mailadres en “uw merken”.

E-mailadres: Dit is het e-mailadres waarop je berichten ontvangt en waarmee je berichten verstuurt. Als je het e-mailadres invult, krijg je een pop-up waarin je de wijziging moet bevestigen. Vervolgens krijg je een bericht in de betreffende mailbox. Klik op de link in deze e-mail om het e-mailadres te bevestigen.

(Helaas kunnen we dit verificatie bericht niet mooier maken)

Pas als je op deze link in de e-mail klikt, worden bonnen van je eigen e-mailadres verstuurd.

Kassa vergrendeltijd: Hierbij wordt het systeem automatisch vergrendeld als er even geen activiteit is. De medewerker moet dan opnieuw zijn PIN invoeren om het systeem te gebruiken. Hiervoor kan u de tijd (in minuten) instellen bij dit invulveld. Wil je dit niet? Zet dan het cijfer 0 in het veld.

Uw merken: Voeg de merken toe die je in de winkel hebt. Je kan ze zoeken in de zoekbalk. Als je vervolgens het merk aanklikt, verschijnt er een pop-up.

Standaard is hierin de Nederlandse leverancier en reparateur geselecteerd. Door merken toe te voegen, heb je toegang tot de algemene productinformatie van dit merk.

Door het merk toe te voegen, heb je toegang tot de algemene productinformatie van dit merk. Zo kan je bijvoorbeeld producten met één klik toevoegen aan de inkooporder en in de kassa. Door de leverancier en reparateur te selecteren, doe je direct met de juiste partij zaken als het gaat om nieuwe bestellingen en het verwerken van reparaties.

Heb je een externe reparateur? Maak dan een ‘nieuwe leverancier’ aan in het PrismaNote systeem. Alleen jullie zien dit bedrijf.

Maak je een nieuwe leverancier aan en blijft het systeem laden? Dan moet de leverancier nog worden bevestigd door de admin. Neem hiervoor even contact met ons op.

Financiële gegevens

In de tweede tab vind je meer gegevens die ingevuld dienen te worden. Naast het bankrekeningnummer en KVK nummer, kan je hier ook instellen met welk factuurnummer en bonnummer je wilt starten. Standaard is dit ingesteld op 100000 en 300000.

Kassa instellingen

Onder het kopje ‘Kassa’ kan je verschillende instellingen activeren voor de kassa. De meeste gegevens zijn voor de hand liggend. Enkele onderdelen kunnen iets meer uitleg gebruiken:

Product sneltoetsen: Voeg extra knoppen toe aan de kassa, zodat je deze producten direct kan aanslaan. Dit is handig voor bijvoorbeeld batterij wissel of waterdicht maken. Bekijk Sneltoetsen.

Dagafsluiting: Hier kan worden ingesteld of je eens per week of elke dag de kassa wilt afsluiten. Hierdoor wordt de melding in de kassa minder vaak weergegeven.

Bekijk hiervoor de aparte pagina van printer instellingen. Hier vind je alles over soorten printers en papierformaten. Wil je het automatisch printen in de kassa na een transactie wijzigen? Kijk dan bij ‘Kassa Instellingen’.

Webshop instellingen

Shop is actief: Als je deze schakelaar op ‘JA’ zet, is het mogelijk voor klanten om de producten op de website te zien.

Verstuur producten naar consument: Als je ‘Nee’ selecteert, is de webshop nog steeds zichtbaar en toont de website ook uw voorraad. Echter kan men niet online bestellen.

Betalingen: Hier kan je een eigen betalingsprovider koppelen voor alle webshop betalingen. Bekijk hiervoor het stappenplan voor een account bij Mollie of neem contact met ons op voor een PAY.nl koppeling.

Vingermaat en polsmaat: Op de webshop bij een horloge met stalen band of een ring van goud, staat een extra invulveld voor de consument. Hier kunnen ze de maat opgeven om het product alvast op maat te laten maken.

Unieke verkoopargumenten: Deze verschijnen op elke productpagina

Multi Store

Dit is de functie om meerdere winkels aan elkaar te koppelen. Neem contact op met de admin voor het delen van de transacties en voorraad.

Ook kan hier de complete leverancier voorraad van een merk op de website worden getoond. Ontdek het in dit artikel.

Spaarpunten

Hier kan je het spaarpunten programma instellen. Klanten kunnen dan voor korting sparen met hun aankopen.

Ook kan je op deze pagina coupons (kortingscodes) beschikbaar maken voor op de webshop.

Algemene instellingen

Voordat we doorgaan naar de financiële gegevens is het ook verstandig om alvast bij ‘Algemene instellingen’ de logo’s te uploaden.

Ook kan je hier onder 'Werkstations beheren' de naam van het apparaat invoeren waarop je momenteel werkt (bijvoorbeeld: Kassa 1). Deze kan vervolgens gekoppeld worden aan een specifiek printer.