Als je de medewerkers hebt ingesteld, dien je eenmalig uit te loggen, de browsergeschiedenis te verwijderen en opnieuw in te loggen met je e-mailadres om de medewerker functie op je systeem te activeren.

Wil je dat medewerkers geen PIN hoeven in te vullen in de kassa? Maar dat ze geen toegang hebben tot de statistieken? Maak dan één account aan met alle rechten en log hiermee niet in op de kassa. Maak een extra account aan voor jezelf met beperkte rechten om enkel te gebruiken op de kassa.

Zijn er meerdere medewerkers actief in de winkel? Deze kunnen worden aangemaakt. Hiervoor moet je wel eerst jouw eigen inloggegevens instellen.

Eigen Account Instellen

1. Klik in het menu op 'Dashboard'

2. Klik rechtsboven op je naam.

3. Klik in de pop-up die verschijnt op ‘Mijn profiel’

4. Het volgende scherm verschijnt. Vul vervolgens hier je initialen en PIN in.

Het initiaal is al geldig vanaf 1 letter of cijfer en is hoofdlettergevoelig. Voor de PIN kan je alleen de cijfers 1 t/m 9 gebruiken.

5. Klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Medewerker aanmaken

1. Klik op ‘Medewerkers’ in het menu aan de linkerkant na het instellen van het eigen account.

2. Er opent een nieuw scherm. Daar klikt u rechtsboven op ‘Nieuw’.

3. Een nieuwe pagina verschijnt. Vul hier de volgende gegevens van de medewerker in:

• Naam

• Geslacht

• Telefoonnummer

• E-mailadres (alleen als de medewerker ook thuis mag inloggen).

• Functie

• Initialen (deze wordt gebruikt om te vergrendelen)

• Pincode (deze wordt gebruikt om te vergrendelen)

• Adres

Het initiaal is al geldig vanaf 1 letter of cijfer en is hoofdlettergevoelig. Voor een eventuele PIN kan je alleen de cijfers 1 t/m 9 gebruiken.

4. Standaard staan alle onderdelen onder Toegang aangevinkt. Zet uit waar deze medewerker geen toegang toe heeft. "Gebruik service App (kassa)" moet aan staan, als de medewerker moet kunnen afrekenen.

5. Klik vervolgens op de groene knop ‘Medewerker toevoegen’.

Medewerker tonen in de kassa

Log vervolgens uit PrismaNote door rechts bovenin op je Naam te klikken en te kiezen voor 'Uitloggen'. Verwijder vervolgens de browsergeschiedenis en log opnieuw in.

Zijn de medewerkers toegevoegd, maar worden ze alsnog niet getoond in de kassa?

Dan ontbreken waarschijnlijk de Initialen op de profielpagina.

Bovendien wordt automatisch geregistreerd welke medewerker, welke transactie in de kassa doet. Daarom kan alleen de hoofdgebruiker de initialen en het wachtwoord wijzigen van alle medewerkers. Zo houd je altijd grip op de zaak.

Systeem vergrendelen

Wil je de Medewerker Login activeren?

1. Klik op 'Medewerkers' in het menu aan de linkerkant.

2. Klik rechts op de knop “Opties”

3. Selecteer of je de functie wilt in/uitschakelen op alle apparaten of alleen op het betreffende apparaat.

4. In het menu aan de linkerkant onder ‘Kassa’ verschijnt nu de optie ‘Andere gebruiker’.

5. Door hierop te klikken wordt het account vergrendeld.

Extra uitleg medewerker pop-up in de kassa:

Autolock uitschakelen: Kan je niet inloggen omdat je geen account of PIN hebt? Met deze link kan je opnieuw inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

Use Other Account: Staat je medewerker account nog niet in het lijstje? Vul hiermee jou Initialen en PIN in om in te loggen met jou account.

Systeem automatisch vergrendelen

Ook wordt het systeem automatisch vergrendeld als er even geen activiteit is. Zo blijft het systeem altijd beschermd. De tijd hiervoor kan je instellen bij ‘Winkelinstellingen’ via het menu aan de linkerkant.