Soms is het nodig om de cache van de browser te legen om de laatste versie van onze code op te halen.

Een cache kan je vergelijken met een tijdelijke opslag van bestanden. De browser (bijvoorbeeld Google Chrome) en de computer gebruikt deze om websites die je voor een tweede (of meer) keer bezoekt sneller te laden. Hierdoor kan het gebeuren dat er in PrismaNote oudere code wordt ingeladen. In dit artikel leggen we uit hoe je de cache kan leegmaken.

Cache legen

Het legen kan op 3 manieren:

1. Een makkelijke, snelle manier

2. Via het slotje in de Chrome browser

3. Een ‘agressieve’ manier die ook de cache van andere sites wist.

1. De snelle, makkelijke optie

1. Ga in de browser naar PrismaNote.com, het maakt niet uit of je wel of niet bent ingelogd.

2. Duw tegelijk op de Control (Ctrl) en F5 toets van het toetsenbord.

3. PrismaNote wordt nu opnieuw geladen. Alle tijdelijke bestanden worden daarbij gegeneerd en opnieuw aangemaakt.

2. Via het slotje in de Chrome browser

1. Klik op het Slotje
2. Klik op Cookies
3. Klik meerdere keren op 'Verwijderen' totdat het lijstje bij 4 leeg is.
5. Klik op Klaar
Ververs de pagina en log opnieuw in met de volgende gegevens.

2. Cache en tijdelijke bestanden wissen

Soms zijn die stappen niet voldoende en moeten er meer bestanden worden gewist. Deze stappen gelden echter voor alle cache bestanden die op de computer zijn opgeslagen en zullen dus ook invloed hebben op andere sites. Daardoor kan het gebeuren dat je daar opnieuw moet inloggen of dat een andere website de eerste keer langer laadt dan normaal.

1. Duw tegelijk op de Ctrl, Shift en Delete toets terwijl je de browser hebt geopend.

2. Een scherm ‘Browsergegevens wissen’ opent.

3. Voor Chrome: Neem onderstaande gegevens over, de waardes kunnen wisselend zijn.

• Selecteer tabblad Geavanceerd

• Periode: Alles

• Cookies en andere sitegegevens: Ja

• Gecachte afbeeldingen en bestanden: Ja

• Vink alle andere opties uit

• Klik op gegevens wissen, sluit Chrome en opnieuw deze opnieuw.

Voor Firefox: Neem onderstaande gegevens over:

• Periode: alles

• Cookies: Ja

• Buffer: Ja

• Schakel alle andere opties uit

• Klik OK, wacht tot de actie is voltooid en sluit Firefox

Open uw browser opnieuw en navigeer naar PrismaNote.com. Je moet nu mogelijk opnieuw inloggen.

Daarna kan je PrismaNote weer gebruiken zoals je gewend bent.