Windows heeft op 15-9 een update uitgebracht die voor problemen kan zorgen bij printers die gedeeld worden in het netwerk.

Hieronder de stappen om dit op te lossen door de betreffende update te verwijderen van de computer waar de printer aan gekoppeld is.

Onderneem de volgende stappen op de computer:

1. Ga naar Start

2. Klik op het tandwieltje om naar Instellingen te gaan

3. Klik op 'Bijwerken en Beveiliging', u komt dan binnen op de pagina Windows Update.

4. (optionele stap) Ziet u nu een knop "Nu opnieuw opstarten" of "Nu installeren" staan? Klik dan op die knop en laat Windows de installatie van updates afronden. Start de pc daarna opnieuw op, en herhaal stap 1 t/m 3 en daarna stap 5.

5. Klik op 'Geschiedenis van updates weergeven'

6. Klik op 'Installatie van updates ongedaan maken'

7. Zoek in deze lijst naar items die beginnen met "Beveiligingsupdate voor Windows " en op 15-9-2021 zijn geïnstalleerd.

8. Klik daarop en vervolgens bovenaan op "Verwijderen"

9. Start de pc opnieuw op. De problemen zouden hiermee verholpen moeten zijn.