Selecteer een klant door op de knop ‘Klant’ te klikken.

Lees er meer over in het artikel Klant selecteren in kassa.

Product zonder voorraad toevoegen

1. Controleer of de knop ‘Bestellen’ is geselecteerd (grijs). Zo zoek je in de productdatabase van leveranciers.

Let op: Je zoekt alleen in de database van merken en leveranciers die zijn toegevoegd bij winkelinstellingen.

2. Zoek in de balk ‘Merk, product nummer, EAN..’ naar het product dat je wilt verkopen. Door in dit invulveld te typen verschijnen de producten van leveranciers.

3. Selecteer het juiste product door erop te klikken. Staat er een product met EAN nummer tussen? Selecteer dan altijd dit product.

Controleer altijd nog de ingegeven verkoopprijs. Het kan voorkomen dat deze is gewijzigd bij de leverancier, maar nog niet in de database is geüpdatet.

Ik kan het product nog steeds niet vinden

Door via de optie ‘Bestellen’ een bestaand product te selecteren, gebruik je het product van de leverancier. Het komt echter ook voor dat het product nog niet in het systeem staat. Dus als het zoeken geen resultaten oplevert, klik dan op de tekst ‘Gebruik deze invoer’.

Bevestig merk en leverancier

Als je een product uit de resultaten aanklikt, verschijnt er een pop-up om de gegevens te bevestigen. Klik hier op ‘Opslaan’. Wanneer de leverancier nog niet bekend is kan je deze hier selecteren. Je kan ook jullie eigen winkel als leverancier aanvinken. Het merk is niet verplicht.

Vervolgens wordt het product toegevoegd aan het overzicht. Zijn de gegevens foutief of onbekend, dan kan je alsnog het Merk en Bedrijf (leverancier) opzoeken en toevoegen.

Productgegevens wijzigen en extra gegevens toevoegen

Let op dat u altijd nog de prijs van het artikel controleert!

Verder kan je met de geschatte einddatum aangeven wanneer het product ongeveer binnenkomt.

Je kan ook het extra nummer van bijvoorbeeld een (reparatie)zakje invoeren om het binnengekomen product te ordenen in de winkel.

Afrekenen

Reken vervolgens de bestelling af of doe een aanbetaling. Lees hier meer over het afrekenen in de kassaDoor in de product regel de switch ‘Betaal Later’ op ‘Ja’ te zetten, hoeft voor dit product pas achteraf betaald te worden.

De pagina voor klant (order bij Services)

Deze pagina is te vinden als u klikt op ‘Services' in het menu of via de klantpagina. Om de klant op de hoogte te houden, bonnen te printen en af te rekenen. werkt de Order hetzelfde als de Reparatie.

Pagina voor leverancier (inkooporder)

Het product wordt niet meer automatisch toegevoegd aan een nieuwe inkooporder.

Voorraad wijzigen bij ophalen van de order

Is het product binnengekomen en komt de klant het ophalen? Controleer dan of de Order is gekoppeld aan het juiste product.

Dit is belangrijk als je bij het aanmaken van de order niet het officiële product (met foto) aangeklikt, maar hebt geklikt op de tekst 'Gebruik deze invoer'.

1. Open de betreffende Order pagina

2. Klik op de knop 'Verander product'

3. Een pop-up verschijnt. Zoek het product dat is ingeboekt via de inkooporder (dus waar de voorraad van omlaag moet).

4. Klik vervolgens het betreffende product aan in de zoekresultaten.

5. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan en sluiten'

6. Controleer nogmaals of de prijs op de Order bij 'Te betalen' overeenkomt met de prijs die de klant moet betalen.

7. Klik vervolgens op de knop 'Afrekenen'.

De voorraad van het juiste artikel wordt nu ook aangepast.