Inhoud

Waar dient bankbetaling voor?

In de kassa kan je kiezen voor de betaalmethode ‘Bankbetaling’. Hiermee vertrouw je de klant dat hij het bedrag alsnog zelf overmaakt (per bank). Dit bedrag komt ook op de bon te staan.

Met ‘Bankbetaling’ wordt de omzet wel direct geboekt. Als je kiest voor een aanbetaling, wordt het resterende bedrag pas later als omzet geboekt.

Controleren van openstaande bankbetalingen

1. Ga in het menu naar ‘Transacties’

2. Klik onder de zoekbalk op de dropdown ‘Betaalmethode’

3. Klik op ‘Bankbetaling (niet bevestigd)'.

Hier staan alle transacties met een bankbetaling die nog niet zijn bevestigd.

Bevestigen van bankbetaling

1. Open de betreffende transactie

2. Klik op de groene knop ‘Bevestig ontvangst op rekening’

3. Nu is de transactie nog steeds zichtbaar bij ‘Transacties’, maar verplaatst naar de ‘Bankbetaling (bevestigd)’ filter.