Stel een klant heeft een oude cadeaubon t.w.v. 700 euro en hij wil hiermee afrekenen. Deze bonnen zijn niet geïmporteerd in het systeem, dus deze worden niet herkend. Het product dat de klant wil kopen is 500 euro.

In deze case gaan we ervan uit dat over deze oude cadeaukaart reeds BTW is betaald. We willen de klant een bon meegeven met hierop een nieuw tegoed (200 euro). Over dit uitgegeven bedrag willen we niet nogmaals BTW betalen. Daarom willen we de bonnen die we uitgeven voor ‘oude tegoedbonnen’ scheiden van de nieuwe PrismaNote vouchers.

Instructie

1. Sla het betreffende product aan via de ‘voorraad’ knop.

2. Sla het product ‘oude cadeaukaart’ aan via de sneltoets.

3.Maak een nieuwe cadeaukaart voor € 200 met de ‘cadeau’ knop.

Dan blijft er nog € 200 dat ‘afgerekend’ moet worden. Vul dit bedrag in bij PIN/Overige kaarten en klik op deze knop. Een nieuwe pop-up verschijnt:

4. Klik hierin op JA en klik op Overige cadeaukaart.

Vervolgens kan u de nieuwe cadeaukaart en bon printen of mailen.

Administratieve afhandeling

Zie onderstaand dat er geen BTW wordt betaald voor het artikel van 500 euro.
Omzet uit verkoop artikelen: €0
BTW verschuldigd uit verkoop artikelen: €0

De totaal omzet komt op deze manier te staan op : €200.
Echter de omzet uit artikelen staat op €0. Ook is de belasting 0 euro.
In de totaal omzet zie je dat uitgegeven cadeaubonnen 200 zijn.

Let op: Bij uitgaven van andere PrismaNote vouchers gaat dit uitgegeven bedrag van (200 euro) omhoog. (ook de inkomsten nemen dan toe. Bijv. Contant/Maestro)

Als we naar de inkomsten kijken zien we dat 200 euro geboekt wordt op de methode: ‘Overige cadeaukaart’
We kunnen hieraan zien welke omzet er binnenkomt aan oude overige cadeaukaarten.

Naast dat er BTW over de verkochte goederen is verschuldigd, wordt er ook BTW betaald over de uitgegeven cadeaubonnen (In geval er vast BTW voor alle producten in de winkel geldt).

Bij de BTW opgave van de uitgegeven cadeaubonnen is het dus even oppassen. Neem de 200 euro die in het onderstaande overzicht staat bij ‘Uitgegeven cadeaubonnen’ en trek daar het inkomsten bedrag van ‘Overige cadeaukaart’ 200 euro van af.