Het is ook mogelijk om oud goud in te kopen van klanten. Dit kan je aanslaan in de kassa.

Goud inkoop aanslaan in de kassa

1. Ga naar ‘Kassa’ via het menu.

2. Klik op de knop ‘Goud inkoop’.

Vervolgens wordt er direct een nieuwe orderregel toegevoegd. Deze heeft de invulvelden: Aantal gram, Opmerking, Prijs per gram en Belasting (standaard 0%).

3. Vul het aantal gram en de prijs in en eventueel een extra opmerking. Ook kan het product materiaal worden geselecteerd en een foto worden toegevoegd.

Goud inruilen voor product of Dor registratie?

De meeste juweliers kiezen voor de optie 'Goud ruilen voor product'. Hierbij betaal je BTW over de toegevoegde waarde die wordt geleverd. Juweliers die met de Dor registratie werken, kunnen deze optie als standaard instellen (zie hieronder) en gebruiken om op die manier BTW aangifte te doen.

Uitbetalen of in ruil voor een product?

Er zijn verschillende vormen van uitbetaling mogelijk met goud inkoop:

1. (Gedeeltelijk) in ruil voor een product. Sla in dit geval ook het betreffende product aan op deze transactie. De prijs wordt verrekend.

2. In ruil voor een cadeaukaart. Klik in dit geval op de knop cadeaukaart maken om ook een cadeaubon te generen en toe te voegen aan deze transactie.

3. Contante uitbetaling. Klik op de knop Contant en het – bedrag wordt van het kas totaal afgetrokken.

Standaard instelling voor goud inkoop

1. Klik in het menu op 'Winkelinstellingen'

2. Klik op het tabblad 'Financieel'

3. Klik onder 'Belastinginstellingen' de gewenste optie als standaard