Wilt u eenvoudig klantgegevens verzamelen? Wilt u bezoekers laten inschrijven voor de nieuwsbrief? Met een unieke link (oftewel webhook) kan u automatisch nieuwe klanten aanmaken en opslaan in uw klantenoverzicht via het contactformulier op de website.

Dit is het stappenplan:

1. Klik in het menu van PrismaNote op ‘websitebouwer’

2. Klik op de knop ‘Bewerken’ achter de website

3. De websitebouwer wordt geopend. Ga naar de plek waar u mensen wilt laten inschrijven.

4. Klik aan de rechterkant op ‘Widgets' en zoek ‘Contactformulier’

5. Sleep de widget naar de plek waar u mensen wilt laten inschrijven.

6. Voeg de velden toe die ingevuld dienen te worden (bekijk hier meer uitleg).

De volgende ‘soort velden’ zijn mogelijk om op te slaan:

E-mail (E-mail)

Tekst (Voornaam en Achternaam)

Datum (Geboortedatum)

Keuzerondje (Geslacht; heren / dames)

LET OP: het is belangrijk dat u precies deze tekst gebruikt als ‘Veldlabel’ en ‘Plaatsbewaarder’. Anders wordt de klant niet aangemaakt en de informatie niet opgeslagen.

Veldlabel en Plaatsbewaarder → Inhoud (of inhoud in het Engels)
E-mail → E-mail (of Email)
Voornaam → Voornaam (of First name)
Achternaam → Achternaam (of Last name)
Geboortedatum → Geboortedatum (of Birthday)
Geslacht → Geslacht (of Gender)
Geslacht opties: Optie 1: Heren , Optie 2: Dames (of optie 1: Men , optie 2: Women)

Het is mogelijk om andere velden toe te voegen, maar deze worden dan niet opgeslagen bij het aanmaken van de klant. Enkel het e-mailadres is altijd noodzakelijk.

7. Klik vervolgens in de pop-up van het contactformulier op het kopje ‘Integratie’

8. Klik hier op het kopje ‘Webhooks’

9. Vul hier de link in https://prismanote.com/customer-contact/ + uw Winkel ID.

10. Klik rechts bovenin op ‘Opnieuw publiceren’

Winkel ID vinden?

Klik in PrismaNote op ‘Winkelinstellingen’, kopieer de code en plak deze achter de link bij punt 9.