Een nieuwe reparatie kan u aanmaken in de kassa.

Klik op reparatie in de kassa

Klik in de kassa op de knop ‘Reparatie’ om een nieuwe reparatie aan te melden.

Vervolgens wordt direct de reparatie als orderregel aan de transactie toegevoegd en verschijnen de invulvelden.

Klant selecteren of toevoegen

Zoek en selecteer de klant of maak een nieuwe klant aan.

Omschrijf het probleem

Specificeer vervolgens bij ‘Omschrijving’ wat de reparatie precies inhoudt. Dit veld wordt ook gedeeld met de klant via e-mail.

Standaard is “Prijs akkoord” geselecteerd, maar u kan de reparatie ook invoeren als offerte om er later op terug te komen. In dat geval, klikt u op de knop “Offerte” naast “Prijs Akkoord” om deze andere status aan de reparatie toe te kennen.

Vul de prijs in

Vervolgens kan u bij ‘Prijs’ de geschatte kosten van de reparatie invoeren. Op basis hiervan wordt de aanbetaling berekend. De daadwerkelijke kosten kunnen eventueel achteraf nog worden gewijzigd.

Door op de tekst ‘Meer’ te klikken onder Prijs, kan u ook de specifieke inkoopprijs en marge wijzigen.

Vul de extra gegevens in

Verwachte einddatum: Hier kan u een indicatie gegeven van de datum dat de reparatie opgehaald kan worden. Standaard staat dit op 7 dagen.

Zakjesnummer: Gebruikt u (reparatie)zakjes met een nummer erop om ze makkelijk terug te vinden in de winkel? Voer dan hier het nummer in van het zakje.

Product materiaal: Selecteer het materiaal van het product. U kan kiezen uit Goud, Zilver, Niet-nobel of onbekend. Dit is handig voor de reparateur om vast te stellen om wat voor soort product het gaat, maar is niet verplicht.

Product categorie: Selecteer het type product. Is het een horloge, sieraad of overig product dat ter reparatie binnenkomt? Ook dit gegeven is niet verplicht.

Merk en Bedrijf: Zoek het merk van het artikel. Standaard wordt ook de leverancier ingevuld. Is de verkeerde leverancier standaard ingevuld of helemaal geen leverancier? Kijk dan bij Winkelinstellingen of u de juiste leverancier aan het merk hebt gekoppeld.

Betalen, aanbetaling of pas bij ophalen?

Betalen bij ophalen

Alles goed ingevuld? Standaard staat de aanmelding van een reparatie op ‘Betaal later’ (onder Prijs). Door vervolgens op de groene knop ‘Betalen/Opslaan’ te klikken, hoeft er pas betaald te worden bij ophalen. Lees dit artikel Reparatie afrekenen hoe u vervolgens bij ophalen kan afrekenen. De omzet wordt dan ook later geboekt.

Betalen of aanbetaling
Wilt u direct betalen of een aanbetaling doen? Zet dan de schuifbalk bij ‘Betaal later’ op ‘Nee’. Vervolgens kan u afrekenen

De ‘Betaal later’ schuifbalk is geïmplementeerd, zodat u een reparatie kan inboeken en met dezelfde transactie iets anders kan afrekenen.

Gefeliciteerd, de reparatie is aangemaakt! De reparatie staat nu ook bij ‘Services’ in het menu en op de klantpagina. Op dit reparatie overzicht kan u vervolgens (nogmaals) de reparatiebon printen voor de klant.