Belangrijk: PrismaNote is een cloudprogramma en werkt volledig online. Dit betekent dat de PC of tablet niets zelf hoeft te doen, behalve voor printen. Hiervoor gebruik je op elke PC het programma Printhelper. Dit programma wordt normaal gesproken automatisch aangezet als je de computer aanzet.

Wordt er helemaal geen etiket of bon geprint? Doorloop dan deze stappen.

Er worden geen labels afgedrukt

Doorloop onderstaande stappen.

1. Branden er ongewone lampjes op de printer? Zo ja:

• Zijn er voldoende labels aanwezig in de printer?

• Zit de printer goed dicht?

• Staat de printer niet op pauze?

2. Druk eenmaal op de feed label-knop. Bij Zebra-modellen is dat deze knop:

3. Is Printhelper opgestart? Controleer of dit icoon rechtsonder aanwezig is:

• Zo niet, ga dan naar Start en type: “Printhelper”. Klik vervolgens op Printhelper om deze alsnog op te starten.

4. Is de labelprinter ingesteld in PrismaNote?

• Ga naar Winkelinstellingen
  • Kies het tabblad Print instellingen.
  • Kijk in dit veld of de juiste printernaam gekozen is:

Let er dan op dat je het juiste werkstation kiest in de menubalk, als je printer-instellingen wijzigt.

De labels worden verkeerd afgedrukt

Probleem: op de plaats van euro-teken staan andere tekens.

Oorzaak: de codering van de layout is onjuist en deze moet gewijzigd worden

Oplossing: neem contact op met support via de chat of stuur een e-mail naar support@prismanote.com.

Probleem: alle gegevens worden links bovenin het label afgedrukt

Oorzaak: de printer is de lay-out ‘kwijt’

Oplossing:

• Ga naar Winkelinstellingen en vervolgens op het tabblad Print instellingen.
  • Klik bij de betreffende lay-out eerst deze knop. Je krijgt rechtsboven een groene melding als dit gelukt is:

• Kies vervolgens deze knop om een testlabel af te drukken:

Probleem: de layout staat verkeerd uitgelijnd:

Oorzaak: de uitlijning staat niet goed ingesteld.
Oplossing: de uitlijning moet aangepast worden.

• Klik op 'Assortiment'
  • Klik op 'Bekijken' achter het product
  • Klik op de 'Label printen' knop.
  • Een pop-up verschijnt. Klik op “Labels niet correct uitgelijnd” en vervolgens Kalibreren om de printer te kalibreren.

Geen resultaat? Neem contact op met Support via de chat of via support@prismanote.com om de lay-out te corrigeren.