Het is mogelijk om PrismaNote automatisch een inkooporder te laten maken op basis van minimale voorraad. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Let op: deze bestellijst toont geen bestelde producten die nog niet op voorraad zijn gezet. Kijk dus naar inkooporders in de status 'In behandeling', 'Inspectie' en 'Backorder'. Is de bestelling voor de helft ingeboekt? Dan komen de producten die nog niet zijn ingeboekt, niet op de lijst. Bestellingen in de status 'Nieuw', 'Afgerond' of 'Geannuleerd' worden wel meegeteld.

Instellen voor specifiek product

1. Klik in het menu op ‘Assortiment’

2. Zoek het specifieke product en klik op ‘Bekijken’

3. Vul bij 'Minimale voorraad' het aantal in dat u minimaal op voorraad wilt hebben.

4. Controleer in de eerste kolom ook nog even of het product is gekoppeld aan de (juiste) leverancier.

5. Klik vervolgens op de groene knop ‘Opslaan’.

De minimale voorraad is ook in bulk aan te passen met de producten bulk update.

Toevoegen aan bestelling

Maar hoe wordt het product dan toegevoegd aan een inkooporder?

1 Klik op ‘Inkooporders’ in het menu.

2. Klik rechts bovenin op ‘Opties’ en klik op ‘Op basis van minimale voorrraad’.

Hier ziet u de lijst met producten die opnieuw besteld moeten worden. De producten zijn opgesplitst per leverancier. Per product ziet u de ingestelde minimale voorraad, de huidige voorraad en het te bestellen aantal. Ook kan u dit ‘voorgestelde product’ verwijderen met het prullenbak icoon.

Wilt u deze producten graag bestellen? Door op de knop ‘aanmaken’ te klikken, worden de producten met de betreffende leverancier in een nieuwe inkooporder gezet. De aantallen per product kan u op de inkooporder altijd nog wijzigen.

Staat er nog een andere inkooporder open (status: nieuw) bij de leverancier? Door op de knop ‘Toevoegen aan order’ te klikken, kan u een ordernummer selecteren waar u de producten aan wilt toevoegen.

Vervolgens staat de inkooporder als ‘nieuw’ in de lijst. Lees ook hoe u vervolgens de bestelling naar de leverancier stuurt of hoe u de ontvangen goederen verwerkt.