U kan een inkooporder makkelijk annuleren of verwijderen. Dit hangt af van de status van de inkooporder.

Inkooporder verwijderen (alleen bij status Nieuw)

Bij de status “Nieuw” kan een inkooporder eenvoudig worden verwijderd. Klik hiervoor op het prullenbak icoon rechts bovenin. De inkooporder is dan direct verdwenen.

 


Inkooporder annuleren

Vanaf de status In Behandeling kan een inkooporder niet meer worden verwijderd. Waarom? Omdat hij dan al is gedeeld met de leverancier. Een inkooporder kan dan geannuleerd worden door de status te wijzigen in Geannuleerd:





Waar zie ik mijn geannuleerde inkooporder?

Geannuleerde inkooporders kan u vinden door een extra selectie aan te zetten. Klik in het overzicht van alle inkooporders op de knop “Alle items” en selecteer Geannuleerd: