Let op: wil je op deze manier cadeaubonnen online verkopen? Zorg er dan voor dat je een lijstje bijhoudt van de online verkochte cadeaubonnen, zodat je dit kan verwerken en geen dubbele inkomsten boekt bij de belastingaangifte.

Aanmaken en online zetten van cadeaubonnen

1. Maak een nieuwe inkooporder

2. Klik achter het zoekveld voor de leverancier op de knop ‘Geen/Intern’

3. Type in het zoekveld ‘Productnummer’ een gewenst productnummer. Bijvoorbeeld: Cadeau15

4. Klik in het resultaten venster op de knop ‘Maak nieuw product aan’ / *Eigen (handgemaakt)' product

5. Het productnummer staat nu nog in het zoekveld. Als er nog een pop-up verschijnt, kan gewoon geklikt worden op ‘Ja en hoeft er geen merk aan worden toegevoegd.

6. Type vervolgens in het veld eronder ‘Voeg beschrijving toe’ bijvoorbeeld de tekst: Cadeaubon van 15 euro.

Zet het aantal op bijvoorbeeld 10 stuks.

Klik vervolgens op het groene plus icoon om het nieuwe product aan te maken.

7. Zet de prijs op de gewenste verkoopprijs en marge en inkoopprijs op 0.

8. Voeg elke cadeaukaart aan de artikelgroep ‘Cadeaubon’ toe om deze te groeperen en op een nieuwe pagina op de website te zetten.

9. Vul alle gegevens in om het product online te zetten (dus categorie, foto, etc).

Online weergeven van cadeaubonnen

1. Maak een aparte pagina met producten (of bekijk deze stappen in de video)

2. Vul in plaats van een merknaam de naam van de artikelgroep in onder ‘Collectie’ (bijvoorbeeld Cadeaubon).

3. Klik vervolgens rechts bovenin de websitebouwer op ‘Opnieuw publiceren'

Verkopen van cadeaukaarten

Krijg je een weborder binnen voor een cadeaubon? Maak bijvoorbeeld dan de cadeaukaart aan via de kassa. Hierdoor boek je dus wel inkomsten dubbel.