Hebt u nog geen eigen domeinnaam (www.uwjuwelierszaaknaam.nl)? Registreer deze dan bij een hostingsbedrijf, zoals Hostnet of TransIp. Vervolgens kan u deze toevoegen aan uw nieuwe website.

Twee stappen om de website live te zetten

1. Stuur een bericht naar support@prismanote.com met de domeinnaam waaraan u de website wilt laten koppelen. De admin koppelt vervolgens uw domein vanuit PrismaNote. Het maandbedrag wordt vanaf dit moment gefactureerd.

2. Wijzig de DNS instellingen bij uw hostingbedrijf (dit kunnen we in overleg ook voor u doen als we de inloggegevens van uw hostingbedrijf ontvangen).

DNS Gegevens wijzigen bij hostingbedrijf

Er zijn 3 manieren om de instellingen van uw website te wijzigen:

• U kan het vragen aan uw hostingsbedrijf of systeembeheerder

• U kan het zelf doen

• U kan het ons laten doen

1. Vraag het aan het hostingsbedrijf of systeembeheerder

Stuur dit (verder ingevulde) bericht naar uw hostingsbedrijf of systeembeheerder:

Goedendag,

Wilt u deze DNS records voor mij wijzigen?

www CNAME s.multiscreensite.com

@ A 35.172.94.1

@ A 100.24.208.97

De twee A records worden gebruikt voor serverbalans.
Het gaat om deze domeinnaam: [uw domeinnaam]
Wilt u me laten weten als dit gelukt is?

Vriendelijke bedankt!

[Uw naam]

2. Zelf DNS gegevens wijzigen

U kan de instellingen ook zelf wijzigen. Hieronder staan de populairste hostingbedrijven met hun manier van werken. Als uw bedrijf hier niet tussen staat, zoek dan in uw account naar de instelling van DNS.

Het kan tot 48 uur duren voordat de wijziging zichtbaar is.

DNS wijzigen heeft alleen effect op uw website, maar met een e-mailadres gekoppeld aan dit domein (bijv: info@uwjuwelierszaaknaam.nl) is het extra opletten. Uw mail kan er namelijk mee stoppen, als u de verkeerde instellingen wijzigt.

Maak een foto of een screenshot met uw smartphone van de huidige record instellingen. Zodoende hebt u altijd een backup van uw aanpassingen.

Zorg ervoor dat de volgende records aanwezig zijn:

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Lees hieronder hoe u dit bij de populairste hostingsbedrijven doet:

HostNet

• Log in bij Hostnet en ga naar ‘Services’.
  • Klik op het domein dat u wilt wijzigen.
  • Klik op de tab domeinnaam en klik op ‘Change DNS’ (Wijzig DNS).
  • Zorg dat er geen andere A records zijn dan de onderstaande.
    • Record naam: Type: Inhoud
    • *.voorbeeld.nl A UwIpStaatHier
  • Voeg 3 nieuwe records toe:
    • Type: A, Value: @, Verwijzing naar: 35.172.94.1
    • Type: A, Name: @, Verwijzing naar: 100.24.208.97
    • Type: CNAME, Name: www, Inhoud: s.multiscreensite.com

GoDaddy

• Log in met uw GoDaddy account en open uw product.
  • Kies bij Domein Manager de domeinnaam om de instellingen weer te geven.
  • Scroll naar beneden naar ‘Additional Settings’ en klik op ‘Manage DNS’.
  • Zoek naar de records met type A, waarvan de naam @ is en www. Klik vervolgens op het pennetje en klik op verwijderen.
  • Beneden de tabel vindt u een ‘Add’ knop. U dient 2 nieuwe records aan te maken. Klik op ‘Save’ als de details zijn ingevuld bij één record. Maak vervolgens opnieuw een nieuw record aan door op ‘Add’ te klikken.
    • www CNAME s.multiscreensite.com
    • @ A 35.172.94.1
    • @ A 100.24.208.97

Meer informatie kan u vinden op: https://godaddy.com/help/dns-beheren-680

Cloudflare

• Log in bij Cloudflare en navigeer naar de domeinnaam die u wilt aanpassen.
  • Klik op de DNS button
  • Zoek naar deze DNS records en verwijder ze door op de delete knop te klikken.
    • Type: A, name: {uw domeinnaam}
    • Type: A, name: www
  • Maak nu 2 nieuwe records met de bovenstaande opties aan. Gebruik deze details en klik op de ‘oranje wolk’ om hem grijs te maken. We gebruiken ook Cloudflare om onze servers te beveiligen, dus om conflicten te vermijden vragen we u om de cloudflare protectie uit te zetten.
    • www CNAME s.multiscreensite.com
    • @ A 35.172.94.1
    • @ A 100.24.208.97

TransIP

• Log in bij uw TransIP portal
  • Ga naar ‘Domein en Hosting’ en kies voor domeinnaam.
  • Scroll naar beneden naar ‘Advanced Domain settings’. Als u daar niet de sectie DNS ziet, klik dan op de knop ‘TransIP settings’ in de zelfde rij als ‘Advanced Domain Settings’.
  • Zoek de records met Type A en de naam @ en WWW en klik op de X knop in die rij.
  • In de laatste rij (lege rij) typt u de volgende details en klikt u op de ‘add’ button:
    • Name: @, TTL: 1 hour, Type: A, Value: 35.172.94.1
  • Herhaal stap 5 met de volgende details:
    • Name: @, TTL: 1 hour: Type: A, Value: 100.24.208.97
  • Herhaal stap 6 met de volgende details:
    • Name: CNAME, TTL: 1 hour: Type: www, Value: s.multiscreensite.com
  • Klik op de groene ‘opslaan’ knop.

Meer informatie vindt u hier: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/155-wat-zijn-dns-en-nameservers/

MijnDomein

• Log in bij MijnDomein en klik op ‘Settings’ (Instellingen) bij het domein dat u wilt aanpassen.
  • Klik op ‘DNS settings’
  • Als deze pagina geladen is, verwijdert u eerst de volgende records (indien aanwezig) door op de rode X te klikken:
    • Type: A, subdomein: @ of * of leeg
    • Type: A, subdomein: @ of * of leeg
    • Type: AAA subdomein: @ of * of leeg
    • Type: CNAME subdomein: @ of * of leeg
  • Creëer nu 3 nieuwe records met deze instellingen:
    • Type: A, subdomain: @, Inhoud: 35.172.94.1
    • Type: A, subdomain: @, Inhoud: 100.24.208.97
    • Type: CNAME, subdomain: www, Inhoud: s.multiscreensite.com

Voorbeeld (Deze instellingen kunnen afwijken als u wat specifieke DNS instellingen in gebruik hebt):

Meer informatie hierover vindt u hier: https://helpdesk.mijndomein.nl/hc/nl/articles/200416102-DNS-beheren

Vimexx

• Log in en klik op ‘Manage Domains’ in het linker menu.
  • Zoek het domein dat u wilt aanpassen en klik op het ‘tandwiel’ icoon.
  • Klik op ‘Show DNS records’
  • Onder de tabel klik op ‘Change or restore settings’
  • Verwijder de volgende 2 records:
    • Name @, Type: A
    • Name WWW, Type: A
  • Voeg 3 nieuwe records toe met de volgende details:
    • Type: A, Name: @, Inhoud: 35.172.94.1
    • Type: A, Name: @, Inhoud: 100.24.208.97
    • Type: CNAME, Name: www, Inhoud: s.multiscreensite.com

U kan hier meer over lezen op: https://www.vimexx.nl/help/dns-records-aanpassen

YourHosting

• Log in bij YourHosting en ga naar ‘Manage Domain Names’ in uw ‘hostingmanager’, Open ‘Manage DNS’
  • Verwijder de volgende 2 records door op de verwijder knop te klikken:
    • Type: A, Name: [uw domeinnaam]
    • Type: A, Name: WWW
    • Type: A, Value: * (als deze er ook staat)
  • Maak nu 2 nieuwe records aan met de ‘Add’ knop. Gebruik de volgende details:
    • Type: A, Name: @, Inhoud: 35.172.94.1
    • Type: A, Name: @, Inhoud: 100.24.208.97
    • Type: CNAME, Name: www, Inhoud: s.multiscreensite.com

Meer informatie hierover kan u vinden bij: https://www.yourhosting.nl/support/domeinnamen/dns-records/

3. Laat het ons doen

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze support. Hiervoor kunnen we op een gepland tijdstip met u meekijken of u kan ons de (tijdelijke) login gegevens sturen van uw hostingbedrijf.

Indien gewenst kunnen we ook het domein en de betreffende e-mailadressen verhuizen.