In dit artikel leggen we uit hoe u de tekst aanpast. Wilt u het lettertype van de hele website in één keer wijzigen? Bekijk dan hoe u Algemeen ontwerp instellen aanpast.

1.    Klik in het menu op ‘Websitebouwer’

2.    Klik op de knop ‘Bewerken’ achter de website

3.    Klik bovenin op ‘Home’ en ga naar de juiste pagina

4.    Een pagina wordt geopend. Klik op de tekst die je wilt aanpassen.

5.    Wijzig de tekst en klik in de tekst bewerkbalk op het groene vinkje.

6.    Klik rechts bovenin op de knop ‘Opnieuw publiceren’.

Meer uitleg

Titel of Tekst toevoegen

Er zijn 2 soorten tekst widgets: titels en normale teksten. Hierboven ziet u een ‘titel tekst’. Deze herkent u aan het woordje Heading 1 (of H2, H3, H4, H5, H6) in de bewerkbalk. Voor betere vindbaarheid in de zoekmachine is het belangrijk dat u naast normale tekst ook titels gebruikt. Bij normale tekst ziet u het woord ‘paragraph’ staan.

Beide zijn ook toe te voegen via het linkerzijmenu ‘Widgets’. De titel kan u vervolgens nog wijzigen in een andere H + cijfer.

Sleep de widget naar de plek in uw website of blog waar u de tekst wilt plaatsen.

Tip: Het gebruik van H1, H2, H3 is dus ook belangrijk voor de vindbaarheid van de pagina in zoekmachines. Gebruik H1 slechts 1x met het woord erin waarop u gevonden wilt worden. Houdt daarnaast in de gaten dat u de tekst opbouwd van H1 naar H6. Dus bijvoorbeeld: H1, tekst, H2, tekst, H3, tekst, H3, tekst, H4, tekst | in plaats van | H1, tekst, H4, tekst, H3, tekst, H2, tekst.

Tekst aanpassen

1. Klik op de betreffende tekst, zodat de bewerkbalk verschijnt.

2. Wijzig de tekst

3. Klik vervolgens op het Groene vinkje in de bewerkbalk om de wijziging door te voeren.

Ziet u de tekst bewerker uit onderstaande foto? Klik dan in de bewerkbalk op ‘Werk de tekst editor bij’.