Wilt u alleen de navigatie aanpassen? Bekijk dan het artikel menu structureren.

De header is het bovenste gedeelte van uw website dat het logo en de navigatie bevat. Er zijn veel verschillende manieren om de stijl van uw header te bepalen, zodat u een aantrekkelijk hoofdmenu voor uw website kan maken.

Header layout wijzigen naar een ‘Uitklapbaar Menu’

Allereerst kan u instellen wat voor soort menu u wilt gebruiken voor desktop, tablet en mobiel. Standaard is dit de header waar het menu bovenaan wordt getoond (zoals op de meeste websites), maar hier kan u ook voor de desktop een uitklapbaar menu instellen (zoals die standaard wordt gebruikt op mobiel).

Andere header instellen

1. Klik in het linker zijmenu op ‘Ontwerp’

2. Kies het kopje ‘Site Layout’.

3. Hier kan u het standaard menu of uitklaarbaar menu kiezen.

Menu uitstraling wijzigen

Heeft u aanpassingen gedaan in de header? Deze zullen vervallen, als u een ander design kiest. Daarom is het in de meeste gevallen interessanter om de uitstraling te wijzigen door elementen naar andere plaatsen te slepen.

1. Wijs met de muis op de header en klik op de balk die verschijnt met de tekst ‘Header’ of ‘Koptekst’.

2. Klik in de verschenen pop-up op ‘Ontwerp bewerken’

3. Er verschijnt een andere pop-up. Klik hierin op de afbeelding van het huidige menu om een ander te selecteren.

Schakel over naar ‘Tablet’ en ‘Mobiel’ om op dezelfde manier ook deze menu designs aan te passen.

Tip: Probeer de header zo eenvoudig mogelijk te houden om de snelheid van uw website te garanderen (dus alleen logo, menu, tekst en knoppen).

Header types

Er zijn drie header types beschikbaar:

1. Stilstaand (de header blijft bovenaan staan)

2. Sticky (de header scrollt mee naar beneden)

3. Flexibel (combinatie van beiden)

Stilstaande header

Wilt u dat de header bovenaan blijft staan en niet mee naar beneden scrollt?

1. Wijs met de muis op de header en klik op de balk die verschijnt met de tekst ‘Header’ of ‘Koptekst’.

2. Klik in de verschenen pop-up op ‘Ontwerp bewerken’

3. Er verschijnt een andere pop-up. Scroll hierin naar het onderdeel ‘Shrinking Header’ of ‘Krimpende Koptekst’

4. Zet deze switch uit.

Sticky header

Wilt u dat de header mee naar beneden scrollt en bovenaan blijft plakken?

1. Wijs met de muis op de header en klik op de balk die verschijnt met de tekst ‘Header’ of ‘Koptekst’.

2. Klik in de verschenen pop-up op ‘Ontwerp bewerken’

3. Er verschijnt een andere pop-up. Scroll hierin naar het onderdeel ‘Shrinking Header’ of ‘Krimpende Koptekst’

4. Zet deze switch aan.

Flexibele header

Wilt u dat de header gedeeltelijk mee scrollt naar beneden? Dit is mogelijk als de header uit meerdere rijen bestaat. Voeg dus eerst een nieuwe rij toe aan de header. Vervolgens volgt u dezelfde stappen als bij ‘Sticky Header’. Hier is nu ook een andere switch verschenen om alleen de rij met het menu (navigatie) sticky te maken.

Mobiele header

De header op mobiel heeft een vaste afmeting en kan niet worden aangepast, maar de inhoud kan u wel wijzigen:

1. Klik in de navigatiebalk bovenaan op het Icoon “Mobiele weergave”.

2. Klik op de inhoud in de header om dit te bewerken.

Als u nu op het menu klikt, kan u ook het design van het uitklapbare menu wijzigen.