1 Kies de betalingsprovider

Gebruiken jullie momenteel PAY in de winkel voor pintransacties? Dan is het mogelijk om dit ook te gebruiken voor webshop transacties. Neem in dat geval contact met ons op. Anders is het mogelijk om de betalingsverwerker Mollie te koppelen. Hiervoor dient een (gratis) account te worden aangemaakt. Dit is het stappenplan en duurt ongeveer 8 minuten.

2 Zet drie switches op ‘Ja’

Klik in het menu van PrismaNote op ‘Winkelinstellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘Webshop’ voor de stappen 2 t/m 5. Zet in de eerste kolom de volgende switches op ‘Ja’:

• Webshop is actief

• Verstuur producten naar consument

• Toon alleen voorraad producten (aanbevolen)

3 Stel de verzendkosten in

Na stap 2 verschijnt er een derde kolom ‘Verzendkosten’. Vul hier het bedrag in voor:

• Verzendkosten binnenland

• Verzendkosten buitenland

• Gratis binnenlandse verzending vanaf

• Gratis buitenlandse verzending vanaf

Klik in het vak onder ‘Andere levermethode’ op ‘Ophalen in winkel’.

Zet hierin de bedragen voor Binnenland en Buitenland op 0 (want ophalen in de winkel is gratis).

Klik vervolgens op de knop ‘Levermethode toevoegen’

Nu kan de klant tijdens het afrekenen ook selecteren om het product af te halen in de winkel. Dit wordt zichtbaar op een weborder of de klant het product wil ophalen.

4 Plaats de Mollie code in het veld onder Mollie

Sla deze stap over wanneer u gebruik maakt van PAY.nl

Zie de link in Stap 1, waar de API code vandaan wordt gehaald.

5 Klik op ‘Opslaan’

Klik onder ‘Betalingen’ op ‘Opslaan’.

Bekijk ook het stappenplan om een weborder te verwerken.