Presenteer een merk of categorie op de website. Het is mogelijk om een selectie producten te tonen op elke plek van de website. Hieronder leggen we uit hoe u dit doet. U kan ook deze video bekijken

Er zijn verschillende acties nodig:

De merkpagina maken in de websitebouwer

1. Maak een nieuwe pagina

1. Open de websitebuilder

2. Klik in het linkerzijmenu op de knop Pagina’s.

3. Klik op “Nieuwe pagina”.

4. Maak vervolgens een blanco pagina aan.

2. Zoek de widget ‘Producten’

1. Klik in het linkerzijmenu op ‘Widgets’

2. Zoek hierin de widget ‘Producten’

3. Sleep deze in een nieuw rij

Het is belangrijk dat deze widget in een nieuwe rij wordt gesleept. Dit is te herkennen als de blauw balk zegt ‘In nieuwe rij invoegen’.

4. Zet de rij op pagina breed

Geef de rij de volledige breedte, zodat de producten goed op desktop worden weergegeven.

1. Klik hiervoor op het blauwe label ‘Rij’ linksboven in de rij

2. Kies in het menu ‘Ontwerp bewerken’

2. Zet onder Instellingen ‘Rij over Marge’ aan.

5. Stel in welke producten u wilt weergeven

Klik hiervoor op de widget ‘Producten’ afbeelding om de volgende pop-up te openen:

Vervolgens zijn de volgende opties mogelijk:

Toon filters boven de producten -> Wilt u wel of geen filters tonen boven de producten (als de klant opnieuw naar de pagina gaat, zullen weer de standaard instellingen getoond worden).

Categorie -> Wilt u horloges, sieraden, horlogebanden, overige of alle producten tonen?

Selecteer een geslacht -> Selecteer u geen geslacht, dan worden ze allemaal getoond.

Toon alle collecties -> Hier kan u ook 1 winkelcollectie invullen om alleen die te tonen. Zorg ervoor dat u precies dezelfde tekst typt als de filter.

Toon alle merken -> Vul hier de merken in die u wilt tonen. Zorg er ook hier voor dat u precies dezelfde tekst typt als de filter (niet hoofdlettergevoelig). Met een komma kan u meerdere merken toevoegen, dus bijvoorbeeld: ti sento, meistersinger, culet

Filter op korting of bestseller -> Wilt u producten met korting (voor een uitverkoop pagina) of bestseller producten weergeven? Zet de schakelaar aan en selecteer in de dropdown wat u wilt tonen.

Toon alle producten -> Als u deze schakelaar uitzet, kan u instellen hoeveel producten u wilt tonen.

Let op: Als u de instellingen wijzigt in de pop-up, refresh dan eenmalig de editor of ga eerst naar een andere pagina, als u vervolgens nogmaals dezelfde pop-up wilt openen. De instellingen zijn wel opgeslagen, maar worden pas zichtbaar nadat de editor opnieuw is herladen. U kan ook eerst direct de wijziging publiceren.

6. Republiseer vervolgens de website

De producten worden weergegeven op de pagina als de website live staat (dus niet in preview).

Staat de website al live? Republiceer vervolgens de website om de wijziging weer te geven.

7. Meer merkpagina's? Gebruik deze tip

Wil je meer merkpagina's maken, dan kan je het beste de eerste merkpagina dupliceren om tijd te besparen.

1. Klik op het tandwiel achter de eerste merkpagina.

2. Klik op de knop 'Duplicaat'

3. Vul vervolgens het merk in van het nieuwe merk.

4. De pagina wordt aangemaakt. Klik vervolgens op de 'Producten widget' en wijzig hier het merk dat je wilt tonen.

Merkpagina weergeven in het menu

Nu de pagina is aangemaakt, kan deze nog in het menu worden weergegeven.

1. Klik in het menu van de websitebouwer op 'Pagina's'.

2. Druk met de linker muisknop op de betreffende merkpagina en houdt deze muisknop ingedrukt.

3. Sleep de pagina vervolgens onder de merken pagina of nieuwe pagina. Door deze iets naar rechts onder het item te slepen, zal deze als een sub-menu kopje verschijnen. Zie deze afbeelding:

Wil je de pagina verbergen?

Klik dan achter de betreffende pagian op het tandwiel icoon en kies de optie 'Verbergen/tonen in navigatie'. Kies vervolgens de bovenste optie om de pagina niet weer te geven in het menu.

Merkpagina weergeven op de merken pagina

Om de merkpagina weer te geven op de merken pagina, kan het beste een galerij worden toegevoegd en hier vervolgens een link naar de pagina worden geplaatst.

1. Ga naar de pagina 'Merken' in de websitebouwer (of naar een andere pagina waar je alle merken wilt tonen).

2. Klik in het menu op 'Widgets'

3. Zoek de widget Fotogalerij

4. Druk hier met de linker muisknop op, houdt deze ingedrukt en sleep deze naar de plaats op de pagina waar je deze wilt weergeven.

5. Zet vervolgens de schakelaar aan om links te toe te voegen aan de afbeeldingen

6. Klik vervolgens op de afbeelding om deze te wijzigen. Hier kan je een logo plaatsen of een sfeerafbeelding.

7. Klik vervolgens eronder op 'Link bewerken' en type hier de merkpagina naam onder 'Bestaande pagina'

8. Door rechts bovenin op de knop 'Opnieuw publiceren' te klikken, worden de wijzigingen live gezet.

Producten weergeven op de merkpagina

Worden de producten alsnog niet weergegeven op de merkpagina? Om de merk producten te tonen, zijn drie zaken van belang.

1. Zorg dat het merk is toegevoegd bij Winkel instellingen.

2. Zorg dat de merknaam die hier bij Winkelinstellingen staat precies overeenkomt met het invulveld van de producten widget in de websitebouwer.

3. Zorg dat bij het product het merk is ingevuld.

3.1 Klik in het menu van PrismaNote op 'Assortiment'

3.2 Klik op de knop 'Bekijken' achter het product

3.3 Vul bij het product het betreffende merk in