Artikelgroepen in hoofdgroepen (categorie) en subgroepen verdelen

1. Klik op ‘Assortiment’ in het menu

2. Klik op de knop ‘Artikelgroepen’ onder de zoekbalk

3. Een pop-up verschijnt. Klik achter elke artikelgroep op het invulveld onder ‘Categorie’ en selecteer de juiste categorie.

4. Selecteer indien gewenst ook een subgroep.

5. Klik na het toevoegen van de categorieën en subgroepen op de knop ‘Opslaan’ onderaan de pop-up.

Nieuwe hoofdgroepen en subgroepen toevoegen of wijzigen

Klik in dezelfde pop-up op ‘Indeling in categorieën’ om de hoofd- en subgroepen te kunnen zien.

Met de knop ‘Voeg een nieuwe categorie toe’ kan je een nieuwe hoofdgroep toevoegen.

Klik op het 'pen icoon' achter de betreffende hoofdgroep om er een subgroep aan toe te voegen of om de naam van een hoofdgroep of een subgroep te wijzigen.

Zojuist een nieuwe categorie of subgroep aangemaakt? Open dan eenmaal opnieuw de pop-up om deze te kunnen toevoegen aan een artikelgroep.

Bekijk de omzet in hoofdgroepen

Na het voltooien van de stappen hierboven, is het mogelijk om de omzet in deze categorieën te zien en uit te printen op een overzicht.

1. Klik op Statistieken in het menu van PrismaNote

2. Selecteer de gewenste periode (bijvoorbeeld een maand) en klik op de knop Update

3. Scroll omlaag en zet de schakelaar ’Onderverdelen per categorie' op ‘Ja’.

De omzet wordt dan direct weergegeven in de ingestelde categorieën en subgroepen. De omzet kan op deze manier ook worden opgesplitst als u een overzicht van de omzet uitprint. Zet in deze pop-up dan dezelfde schakelaar op ‘Ja’.