Het kan gebeuren dat het niet mogelijk is om vanuit PrismaNote een betaling te voltooien. Daarom beschrijven we hier de stappen die  kunt uitvoeren om toch een betaling uit te voeren via PAY.nl

Voor deze stappen heb je inloggegevens nodig voor PAY.nl.

Je kan deze pagina opslaan in de favorieten, zodat je deze snel bij de hand hebt. Ook raden we aan om deze stappen een keer vooraf uit te voeren, zodat je weet hoe schermen eruit zien en waar te klikken.

Stappen via de browser

1. Log in op admin.pay.nl met de inloggegevens.

2. Na het inloggen klik je op Euro teken recht onder de tekst ‘PAY.admin’ (linksboven)

3. De ‘collect desk’ opent nu waarin je betalingen kan aanmaken. We nemen de opties door.

De getoonde opties kunnen verschillen. Deze zijn afhankelijk van de ingeschakelde betaalmethodes binnen PAY.nl

Maak betaallink

Hiermee kan je een betaling aanmaken en deze eventueel direct per e-mail versturen naar de klant. De klant betaalt alsof het een online betaling is, en kan kiezen voor alle ingeschakelde betaalmethodes.

Betaalverzoek per SMS

Deze werkt hetzelfde als de betaallink. maar nu wordt het verzoek per SMS verzonden naar de klant. je betaalt hiervoor wel extra kosten voor de sms.

QR code betaling

Je maakt een betaling aan, vervolgens wordt er een QR code getoond die de klant kan scannen in zijn Bankieren app.

Instore betaling

Hiermee maak je een betaling aan die direct naar het pinapparaat wordt verzonden. Je kan de status van de betaling volgen in het scherm wat opent en dit werkt vergelijkbaar met een pintransactie binnen PrismaNote.

Cadeaukaart of Voucher inwisselen

Wanneer je ook cadeaukaarten accepteert kan je via deze optie deze kaarten accepteren.

Voor alle opties geldt:

• Kies de juiste verkooplocatie (als je er meerdere hebt).

• De return URL is niet verplicht.

• Het ordernummer invoeren is handig om deze betaling later te kunnen linken aan een bon, maar is niet verplicht.

• Met de oranje knop ‘Toevoegen’ onderin het scherm maak je de betaling aan.

Stappen via de PAY.nl app

Bovenstaande stappen kunnen ook in de PAY.nl app worden uitgevoerd. Bezoek https://www.pay.nl/app om te app te downloaden.

1. Na het inloggen in de PAY.nl app klikt u op ‘Betaling’

2. Hier vind u dezelfde opties als hierboven beschreven. Deze werken ook op dezelfde manier.