De focus in de afgelopen maand lag vooral op het slimmer, veiliger en sneller maken van de huidige functionaliteit. Sinds 2 april 2021 staat versie 1.1.37 live.

Elke seconde telt

Bijvoorbeeld de klantpagina laadt nu sneller in, omdat transacties later worden ingeladen en er minder informatie opgehaald hoeft te worden. Ook het inladen van ‘dropshipping producten’ op de webshop gaat sneller.

Door de beveiligingsupdate werd het systeem tijdelijk trager, omdat het meer checks uitvoerde of de gebruiker toegang had en de betreffende handeling wel mocht uitvoeren. Dit is geoptimaliseerd en loopt weer soepel als vanouds.

Procesverbeteringen

Het zelf toevoegen van nieuwe merken en leveranciers is verbeterd. Dit is technisch ingewikkelder bij PrismaNote, omdat elke gebruiker met dezelfde leverancier werkt. Toch zijn er veel gebruikers die met een (onbekende) buitenlandse leverancier werken. Het toevoegen van merken en het koppelen van deze leveranciers is nu vereenvoudigd.

Hetzelfde geldt voor het proces van het uitnodigen en toevoegen van medewerkers. Hiervoor is de authenticatie procedure verbeterd, waardoor nieuwe medewerkers eenvoudig zelf kunnen worden geverifieerd.

Ook verschillende functies in de kassa zijn verbeterd met feedback van klanten. Bijvoorbeeld ruimte op een product label, barcode weergave op de bon en het gebruik van de barcode scanner in de kassa. Daarnaast ook een mooie fix voor deelbetalingen als bij het ophalen van de bestelling, nog een product wordt verkocht.

Het systeem moet zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk zijn. Daarom hebben er lay-out verbeteringen plaatsgevonden op bijvoorbeeld de inkoop/verkoop historie pagina en op de e-mail die handmatig naar een klant gestuurd kan worden.

Website / Webshop gebruiksvriendelijkheid

In mei komt Google met een nieuwe ‘Web Vitals’ update om websites te beoordelen. We bereiden ons hierop voor door de websites van alle gebruikers na te lopen op de snelheid. Daarnaast is de loader op de productoverzicht pagina’s vervangen door een skeleton loader. Dit is gebruiksvriendelijker.

Ook is specifiek het afrekenen op mobiel verbeterd, omdat steeds meer mensen op hun smartphone willen afrekenen. Zo worden de verzendmogelijkheden en de klantgegevens nu op één pagina getoond (schilt een klik) en staan alle invulvelden onder elkaar.

Daarnaast kunnen de filters nu ook aan de zijkant van de producten worden weergegeven per productoverzicht pagina. Klik hiervoor op de ‘Producten’ widget en klik in de pop-up op Ontwerp.

Zet klanten sneller aan om te kopen

Er zijn twee nieuwe functies toegevoegd om de klant sneller over te halen om het product bij u te kopen:

• Toon de Levering & Retour in een extra tabblad op de productpagina, zodat onduidelijkheid wordt weggehaald zonder dat een klant de productpagina hoeft te verlaten.

• Toon maximaal 4 verkoopargumenten van uw winkel onder de ‘Winkelwagen’ knop.

Leveranciersportal

Leveranciers kunnen nu ook een voorraadlijst exporteren als .CSV bestand.

Verder hebben we afgelopen maand positieve gesprekken gehad met grote leveranciers om juweliers eenvoudiger te ondersteunen via PrismaNote en beter samen te werken.

Nieuw Support Portaal

Heeft u het nieuwe support portal van de vorige versie al gezien? Deze is te bezoeken via: support.prismanote.com. Naast de handleidingen en cursussen heeft u beter inzicht in de ontwikkeling en kan u inloggen om ook uw eigen tickets zien.

10 April is het Glamour Day Heeft u al een mooie actie bedacht?