Bedankt voor de interesse in de laatste verbeteringen! Er zijn weer verschillende zichtbare wijzigingen gerealiseerd. Lees onder aan de pagina ook meer over wat er verder achter de schermen gebeurd.

WhatsApp mogelijkheid om klant te contacten

Je wilt steeds persoonlijker contact met klanten. WhatsApp is daar een ideaal platform voor. Daarom is het nu mogelijk om vanuit PrismaNote eenvoudig contact op te nemen via WhatsApp in plaats van te bellen of e-mailen. Wellicht dat we dit in de toekomst nog kunnen uitbreiden met automatische berichten na het afronden van een reparatie of als een besteld product is binnengekomen.

Spaarpunten uitschakelen op reparaties

Geef je spaarpunten bij verkopen? Via Winkelinstellingen → Spaarpunten is het nu mogelijk om deze uit te sluiten voor reparaties.

Aanmaken van klanten is verbeterd

• Alle suggesties van het voorvoegsel (of tussenvoegsel) worden getoond, als je begint te typen.

• Duidelijke knop om het factuuradres te kopiëren naar het afleveradres.

• Scrollen op tablet in pop-up.

Annuleren en heractiveren van reparatie status

Het verwerken van reparaties is flexibeler. Het is nu mogelijk om alle velden ook in de status ‘Afgeleverd’ te wijzigen. Ook is een reparatie met de status ‘Geannuleerd’ weer terug te zetten in een andere status.

Foto's in leveranciersoverzicht bij verkoop

Bij het tabje ‘Verkoop’ op de leverancierspagina kan je nu ook op een product wijzen met de cursor om de foto weer te geven.

Verbetering van de catalogus: Welke producten heeft de leverancier op voorraad?

Op de pagina van een inkooporder kan je klikken op de knop ‘Catalogus' (achter de zoekbalk). Deze pagina is verbeterd om eenvoudiger nieuwe producten te bestellen.

Hiervoor kan nu ook onderscheid worden gemaakt tussen ‘voorraadartikelen’ en ‘Alle producten’.

Voorraadartikelen: zijn alle producten die in het leveranciersportal op voorraad staan.

Alle producten: zijn alle producten in de database de merken die zijn gekoppeld aan de leverancier.

Door intensievere samenwerking met leveranciers en een realtime koppeling, kan u direct vanuit PrismaNote zien wat bij de leverancier op voorraad is. Door via PrismaNote te bestellen wordt op termijn de order ook direct in het systeem van de leverancier geschoten. Als eerste wordt er momenteel met Kasius zo’n uitgebreide koppeling gebouwd.

Kassalade openen bij contante betaling zonder bon printen

Via Winkelinstellingen → Kassa onder het kopje ‘Kassalade instellingen’ kan je nu inschakelen om de kassalade te openen bij een contante betaling zonder bon te printen. Hiervoor is het nog wel belangrijk dat je een thermische bonprinter hebt.

Nog enkele dingen:

• Telefoonnummers van leveranciers worden in de lijst getoond om sneller te kunnen bellen.

• Reageren op een product reservering via e-mail? Door op ‘beantwoorden’ te klikken, wordt direct het e-mailadres van de klant in het ‘Aan’ veld gezet.

• Startdatum week statistiek naar maandag

• Totaal en gemiddelde omzet wordt weergegeven op de klantpagina

• Lay-out verbeteringen in het algemeen

Meer over de ontwikkeling achter de schermen

Verder wordt er hard gewerkt aan de refactor. Hierbij worden stukken broncode herschreven met als doel de leesbaarheid en onderhoudbaarheid te verbeteren. Dit is ook belangrijk om meer dan 2.000 juwelierszaken te laten werken met het systeem.

Ook heeft dit drie belangrijke voordelen voor de gebruiker:

• Meer flexibiliteit (bijvoorbeeld; eenvoudig product specificaties en filters toevoegen en offline werken).

• Betere en snellere ontwikkeling (Functies kunnen worden toegevoegd zonder dat een backend programmeur nodig is).

• Meer stabiliteit op de langere termijn (Door de broncode anders te structureren, heeft een wijziging in bijvoorbeeld de kassa geen effect op de inkoopmodule).

Hiervoor is het ontwikkelteam uitgebreid met nieuw talent. Deze ervaring, die is opgedaan bij applicaties met 200.000+ gebruikers, wordt nu ingezet om PrismaNote ook naar dit level te brengen.

Als gebruiker merk je hier op kort termijn nog weinig van. Echter delen we dit graag om aan te geven dat we voor de lange termijn willen bijdragen aan het succes van juweliers. We willen het beste systeem (blijven) bieden om verder te digitaliseren en de klant optimaal van dienst te zijn.

Als er verder wensen zijn, horen we het graag door een mailtje te sturen naar support@prismanote.com. Dan blijven we bouwen wat echt belangrijk is. Goede verkoop gewenst!