Afgelopen maand zijn er weer mooie verbeteringen en klantwensen doorgevoerd om het werk eenvoudiger te maken. Ook updates voor de statistieken en beveiliging staan live. Hieronder een kort overzicht van enkele interessante opties.

Update team uitbreiding

Het ontwikkelteam is uitgebreid met een extra backend (database) programmeur. Met zijn ervaring kan worden gewerkt aan de nieuwe versie van de database. Naast snelheid en stabiliteit, wordt het hiermee ook eenvoudiger om bijvoorbeeld producteigenschappen toe te voegen.

1. Reparaties & Transacties

Filteren op interne reparateur - Met de vorige update was het al mogelijk om in de kassa een medewerker te selecteren als reparateur. In het Services overzicht kan nu ook worden gefilterd op medewerker (interne reparateur).

Sorteren op zakjesnummer - Het is nu ook mogelijk om te sorteren op zakjesnummer van laag - hoog of hoog - laag. Klik hiervoor op de tekst ‘Nummer zakje’ in het Services overzicht.

Sneller inladen - Het inladen van de Services en Transacties overzichten gaat sneller. Dit is vooral te merken vanaf 5.000 transacties.

2. Automatisch oplopend zakjesnummer toevoegen

Voor reparaties is het nu ook mogelijk om automatisch het zakjesnummer te laten toevoegen in de kassa. Zet hiervoor de schakelaar ‘Automatische reparatie zakjesnummer’ op ‘Ja’ bij Winkelinstellingen → Kassa. Hier kan dan ook het startnummer worden toegevoegd.

Vervolgens kan bij het toevoegen van de reparatie ook het zakjesnummer worden gewijzigd. Bij een volgende reparatie is dan dit het nieuwe startnummer.

3. Verplicht medewerker kiezen bij openen van de kassa

Dit is aan te zetten via Winkelinstellingen → Kassa → Schakelaar ‘Kies medewerker bij openen kassa’

4. Handmatig labels printen via Assortimentspagina

Soms wil je een label afdrukken voor een product dat niet staat ingeboekt. Dit is nu mogelijk op de pagina ‘Assortiment’. Klik rechts bovenin op de knop ‘Handmatig etiket afdrukken’.

5. Micropakket toegevoegd aan verzenders voor weborders

Bij een nieuwe weborder kan de verzender worden geselecteerd in de status ‘Afgerond’. Aan dit lijstje is nu de optie ‘Micropakket’ toegevoegd. Vul vervolgens in de balk die verschijnt het pakketnummer of de MN-code.

6. Verbetering automatisch printen vanuit de kassa

Bij printproblemen kan nu eenvoudig gebruik worden gemaakt van JSPM 3 door het support team.

7. B2B Webshop voor leveranciers en integraties

Leveranciers kunnen nu een B2B shop maken in het systeem. Als een juwelier vervolgens via zo’n webshop besteld, wordt de inkooporder ook direct in zijn account toegevoegd. Dit is weer een stapje naar vooruit naar betere integratie.

Ook kunnen nu de digitale facturen (TXT bestanden) van de leveranciers Hirsch, Gisser en Rebel & Rose worden ingelezen.

8. Websitebouwer - Type Lokaal bedrijf

Het is nu ook mogelijk om via de websitebouwer aan zoekmachines door te geven dat je een juweliersbedrijf bent. Onderneem hiervoor de volgende stappen:

• Open de websitebouwer door op de knop ‘Bewerken’ achter de website te klikken.

• Een nieuw tabblad wordt geopend. Klik in het zijmenu op 'Inhoud'.

• Klik op ‘Bedrijfsinfo'

• Selecteer hier onder ‘Soort bedrijf’ de optie ‘Jewelry Store’.

• Publiseer de website opnieuw door rechts bovenin op de knop ‘Opnieuw publiceren’ te klikken.