Het is onze missie om automatiseren en digitaliseren eenvoudig te maken voor de retail. Zo kan je de moderne consument beter van dienst zijn en de leverancier meer gereedschap geven om de winkel te ondersteunen.

In de afgelopen twee weken zijn er hiervoor weer diverse verbeteringen doorgevoerd. Bekijk ze hieronder. Daarnaast zijn er probleempjes opgelost, functies simpeler gemaakt en is er gewerkt aan een betere integratie met leveranciers.

1. Interne of externe reparatiebon

Het is nu mogelijk om een andere reparatiebon af te drukken, als het gaat om een interne of externe reparateur. Selecteer hiervoor een medewerker (intern) of een leverancier (extern) op de reparatiepagina.

Is er niks of een medewerker ingevuld als reparateur? Dan wordt een interne bon geprint. Is een extern bedrijf ingevuld als reparateur? Dan wordt een externe bon geprint.

Informatie op de bon

Interne bon: Prijs, Opmerking voor klant, Opmerking voor servicepartner
Externe bon: Geen prijs en opmerking voor klant, Wel opmerking voor servicepartner.

2. Medewerker / Interne reparateur selecteren in de kassa

Als nu een reparatie in de kassa wordt aangeslagen, kan je ook direct de naam van de medewerker (interne reparateur) toevoegen. Het wordt nog mogelijk om de reparaties op interne reparateur te filteren in het 'Services' overzicht.

3. Weborder ruilen

Soms heeft een klant een product op de webshop gekocht en komt hij vervolgens terug in de winkel om deze te ruilen tegen een ander product. Dit ruilen in nu eenvoudig te doen vanaf de weborder pagina.

Gaat het om een terugbetaling zonder een ander product te verkopen? Gebruik dan de status ‘Terugbetaling’ in plaats van de knop ‘Ruilen’. Op deze pagina staat voor beiden het stappenplan.

4. Verstuurde e-mails bekijken

Onderaan de klantpagina staan nu de e-mails die vanuit PrismaNote worden verzonden naar de betreffende klant. Door erop te klikken kan de email ook worden geopend.

5. Inkoop: bestsellers opnieuw bestellen

Deze functie zit nog een beetje verstopt, maar hij is handig als je hem eenmaal gebruikt. Bij het maken van inkooporders op basis van minimale voorraad, kunnen nu ook eenvoudig de bestsellers uit een specifieke periode worden opgehaald. Deze kunnen vervolgens ook worden toegevoegd aan een inkooporder.

5.1 Ga naar Inkooporders en klik hier rechts bovenin op de knop ‘Bestellen middels’ → ‘minimale voorraad’.

5.2 Vervolgens worden alle basis producten (verhouding minimale voorraad en actuele voorraad) getoond per leverancier.

5.3 Onder deze producten staat een mogelijkheid om een periode te selecteren.

Selecteer hier een periode (1), klik op update (2) en klik op de checkbox voor de producten welke u wilt toevoegen aan het bestlijstje (3).

Vervolgens worden deze producten ook toegevoegd aan het bestellijstje erboven die reeds door het systeem is gemaakt op basis van minimale voorraad.

5.4 Controleer dit lijstje en klik vervolgens op de knop ‘Aanmaken’. U kan ook op de knop ‘Toevoegen aan order’ klikken, als u deze producten aan een andere inkooporder, die in de status Nieuw staat, wilt toevoegen.

6. Klanten samenvoegen

Heb je twee keer dezelfde klant in het systeem staan? Het is mogelijk om deze samen te voegen, zodat de transacties (en spaarpunten) aan één klantaccount worden gekoppeld. Bekijk op deze pagina de stappen.

7. Volgorde sneltoesten wijzigen

Heb je twee of meer sneltoetsen in de kassa staan? Dan is het mogelijk om de volgorde van de knoppen aan te passen. Bekijk de stappen op deze pagina.

8. Snelheidsverbetering en tips

Er zijn aanpassingen doorgevoerd om overbelasting van de server te voorkomen. Zo gebruiken we nu geen 4, maar 8 servers. De 'load balancer' bepaalt welke server jouw verzoek afhandelt.[

Tip 1: is PrismaNote opeens traag geworden? Dan zit je waarschijnlijk even op een drukke server. Open PrismaNote dan in een incognito venster, zodat je weer als een trein gaat. Zo open je een incognito venster:

Tip 2: word je weleens zonder reden uit PrismaNote gegooid? Dit heeft te maken met de PrismaNote beveiliging in de browser. Verwijder in dit geval even de browser geschiedenis en het probleem is verholpen.

Het ontwikkelteam gaat ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet meer nodig is, maar voor nu werkt het wel een stuk fijner.