Binnen PrismaNote heeft u onder statistieken de optie om de voorraadwaarde in te zien.

Om dit specifiek per artikelgroep te tonen kunt u ook een berekening doen in Excel.

Wij laten u hier zien hoe dit bestand binnen 10 stappen gemaakt kan worden.

Stap 1

Ga naar uw assortiment:

Stap 2

Schakel alle filters uit door bij de filters op het kruisje te klikken:

Stap 3

Exporteer uw voorraadbestand:

Stap 4

Open het gedownloade bestand in Excel:

Stap 5

Klik met uw rechtermuisknop op de bovenste regel en kies invoegen.

Vervolgens kiest u hele rij:

Stap 6

Voeg in rij 2, kolom V en kolom W het woord inkoopwaarde en verkoopwaarde toe.

Stap 7

Voeg in rij 3 kolom V de volgende text toe =som(C3*G3)

Voeg in rij 3 kolom W de volgende text toe =som(C3*E3)

U ziet nu een prijs in de kolom.

Klik vervolgens op de prijs met uw linkermuisknop en 2 maal met de linkermuisknop op de rechteronderhoek.

Nu is deze berekening op al uw artikelen toegepast.

Stap 8

Nu de inkoop en verkoopwaarde per artikel is berekend kunnen we de totaalwaarde uit gaan rekenen:

Voeg in rij 1 kolom V de volgende text toe =som(V3:V(het aantal producten))

Voeg in rij 1 kolom W de volgende text toe =som(W3:W(het aantal producten))

U moet de haakjes rondom "het aantal producten" weglaten.

Als u dit goed heeft gedaan verschijnen er 2 prijzen:

Stap 9

Met de gemaakte berekeningen kunnen we nu een draaitabel maken met de waarde per artikelgroep.

Dit gaat als volgt.

Selecteer in het menu "invoegen" en klik op draaitabel:

U laat de standaard instellingen staan en drukt op OK.

U komt nu terecht op een leeg blad, aan de rechterkant van uw scherm verschijnt er een menu met draaitabelvelden.

Hier selecteert u de opties: Article group, Inkoopwaarde en verkoopwaarde.

Dit ziet er zo uit:

Stap 10

Nu het bestand is gemaakt moeten we deze exporteren, klik links boven in uw venster op "bestand" en selecteer opslaan als.

Vervolgens kiest u .xlsx en drukt u op opslaan:

Nu hebben we succesvol een voorraaduitdraai gemaakt.